Alegerile legislative generale costa Spania 124 de milioane de euro

Sambata, 19 Noiembrie 2011, ora 17:55
860 citiri
Alegerile legislative generale costa Spania 124 de milioane de euro

Organizarea alegerilor legislative generale, convocate in Spania pentru duminica, 20 noiembrie, va costa statul 124 de milioane de euro - cu 5% mai putin fata de costurile inregistrate la scrutinul anterior, din 2008.

Anuntul a fost facut sambata de subsecretarul de stat din cadrul Ministerului spaniol de Interne, Pilar Gallego, care a explicat totodata cum se va desfasura ziua alegerilor.

La al unsprezecelea scrutin organizat in Spania de la caderea dictaturii franchiste, peste 35 de milioane de alegatori sunt asteptati la urne - peste 700.000 mai multi fata de scrutinul anterior, din 2008, dintre care aproximativ 200.000 de tineri vor avea ocazia sa voteze pentru prima oara. In urma alegerilor de duminica, spaniolii isi vor alege 350 de deputati si 208 senatori.

De asemenea, potrivit informatiilor furnizate tot de responsabilii din cadrul Ministerului spaniol de Interne, 100.000 de politisti si membri ai garzii civile vor avea grija ca ziua scrutinului sa se desfasoare in siguranta.

Autoritatile au mai spus ca vor anunta in patru randuri, de-a lungul zilei de duminica, situatia asupra nivelului de participare la vot si vor semnala eventualele probleme.

Dupa inchiderea urnelor, purtatorul de cuvant al guvernului, Jose Blanco, si ministrul spaniol de interne, Antonio Camacho, vor anunta, incepand cu ora locala 22, rezultatele alegerilor generale.

#Spania alegeri, #cost alegeri Spania , #Spania