Business-ul lui Valeriu Lazarov din Spania va fi inchis

Vineri, 16 Aprilie 2010, ora 12:44
1561 citiri
Business-ul lui Valeriu Lazarov din Spania va fi inchis

Grupul de case de productie infiintat de Valeriu Lazarov in Spania este in curs de inchidere, a declarat pentru MEDIAFAX Augusta Lazarov, care a venit la targul de televiziune MIPTV de la Cannes pentru a cumpara programe de televiziune pentru postul Antena 1.

Augusta Lazarov a preluat, pe 15 februarie, functia de Head of Entertainment la Antena 1, unde se ocupa de coordonarea si dezvoltarea programelor de divertisment ale televiziunii.

Pana anul trecut, in mod traditional, Augusta Lazarov a participat la MIPTV, cel mai important targ de televiziune european, ca reprezentant si actionar al companiei Prime Time Communications SA din Spania, detinuta de producatorul Valeriu Lazarov, care a decedat pe 11 august 2009. La editia din acest an a MIPTV, Augusta Lazarov a venit la eveniment ca reprezentanta a postului de televiziune romanesc Antena 1.

Ea a declarat pentru MEDIAFAX ca a lucrat pana in luna februarie pentru casele de productie Lazarov, iar in prezent continua sa fie actionar al respectivelor companii.

Totodata, Augusta Lazarov a mai spus ca business-ul din Spania, in domeniul productiei de televiziune, al lui Valeriu Lazarov este in prezent in curs de inchidere, in timp ce activitatea firmelor marca Lazarov din Romania se mentine in prezent.

"Intregul grup de case de productie din Spania este in curs de inchidere, pentru ca altfel ar fi trebuit sa fim in egala masura si in Romania si in Spania foarte activi si ideea este ca am fi putut sa ne ocupam oarecum in egala masura numai eu si Roberto (unul dintre copiii lui Valeriu Lazarov, n.r.), pentru ca ceilalti copii ai lui Valeriu nu au avut legatura cu televiziunea (...) Atunci ar fi fost destul de dificil pentru amandoi si am hotarat sa incheiem totul in Spania. Am ramas deocamdata cu activitatea firmelor din Romania, unde, de asemenea, este destul de greu, pentru ca acum televiziunile au bugete inca mici, incasarile din publicitate au scazut foarte mult si este un moment mai complicat", a explicat Augusta Lazarov.

Ea a precizat ca la biroul din Romania al firmelor de productie detinute de Valeriu Lazarov administratorul principal este Roberto Lazarov, in timp ce functia de director general este ocupata in continuare de Ileana Pop.

"Ei au avut in continuare intalniri si cu Kanal D si cu TVR 1. Problema cea mare sunt bugetele, indiferent de statie, pentru ca atunci cand vezi un format extraordinar international si vrei sa-l produci in Romania, bineinteles ca trebuie sa iei in considerare nivelul pietei", a explicat Augusta Lazarov.

Pe de alta parte, din noua sa functie, cea de Head of Entertainment la Antena 1, Augusta Lazarov a cautat la MIPTV "show-uri pentru prime time in special, dar si pentru acces prime time si game show-uri", care sa fie difuzate pe postul Antena 1.

"Alegerea unui format sau altul este o munca de echipa (...) De la propunerea formatului si pana la intrarea lui in grila pot sa treaca si sase-noua luni", a mai spus Augusta Lazarov, precizand ca pe postul Antena 1 vor intra programe noi, "de mare anvergura", in grilele de vara si de toamna.

Totodata, Augusta Lazarov a catalogat aceasta editie a MIPTV "mai interesanta" si "mai variata" decat cele de anul trecut.

Potrivit acesteia, oferta marilor case de productie cuprinde show-uri mari de televiziune, denumite "shiny floor".

"Daca in ultimii doi-trei ani era o moda care se impunea la toti distribuitorii si gaseai mai mult sau mai putin aceleasi formate, dar intr-o alta impachetare, anul acesta se pare ca e mai multa imaginatie si sunt mai variate, mai interesante si revin, din fericire, formatele shiny floor, adica show-urile mari de prime time, care se intampla in studio, shiny floor fiind podeaua lucioasa. Este bine ca acum coexista ambele stiluri, si reality pur si formatele astea de prime time in studio, genul de show-uri italiene, cu muzica, public numeros, vedete, divertismentul pur. Sunt o serie de formate interesante si speram sa le si producem", a spus Augusta Lazarov.

Ea a precizat ca in acest an au revenit in cadrul targului de televiziune si formatele de emisiuni-concurs.

"Speram sa reinvie interesul pentru concursuri, pentru ca in Romania e destul de dificil sa intri pe piata cu un concurs, care sa si aiba succes, poate si din cauza faptului ca telespectatorii nu au incredere in veridicitatea concursului, in castigarea premiilor in mod real. Dar au revenit (la MIPTV, n.r.) si concursurile intr-o forma foarte puternica si sunt idei dintre cele mai variate, de la concursurile obisnuite, quiz show cu intrebari de cultura generala si pana la concursuri in care se combina intrebarile de orice tip cu probe fizice", a mai afirmat Augusta Lazarov. 

 

#augusta, #business, #inchidere, #lazarov, #spania, #televiziune, #valeriu , #Spania