Carne de cal, gasita in cannelloni din Spania

Marti, 26 Februarie 2013, ora 08:34
2893 citiri
Carne de cal, gasita in cannelloni din Spania

Carne de cal a fost gasita, in Spania, in cannelloni ce ar fi trebuit sa contina de fapt carne de vita, a anuntat luni ministrul spaniol al Agriculturii, Miguel Arias Canete, in cursul unei reuniuni a ministrilor europeni la Bruxelles, relateaza AFP.

"Am gasit urme de ADN de cal in cannelloni cu carne, in peninsula iberica", a spus Canete in cadrul unei reuniuni cu omologi europeni consacrata examinarii acestui scandal care afecteaza 15 tari europene.

"Am informat deja autoritatile regionale, asociatiile de consumatori si companiile in cauza", a adaugat el fara sa ofere alte precizari.

Autoritatile din Insulele Canare au blocat saptamana trecuta o tona de hamburgeri congelati destinati unor hoteluri si restaurante din acest arhipelag turistic, dupa ce au descoperit ca acestia contineau carne de cal.

Cele 1.089 de kilograme de hamburgeri, in care urmeaza sa fie determinat procentajul de carne de cal, fusesera trimise de o companie din Valencia (est) catre "operatori hotelieri, dar nu si unor comercianti si nici supermarketurilor", a declarat minstrul spaniol al Sanatatii.

Grupul elvetian Nestle a anuntat, de asemenea, saptamana trecuta, ca va retrage de la vanzare, in Spania si Italia, doua preparate, si anume ravioli si tortellini, prezentate ca preparate cu carne de vita, dar care contineau carne de cal.

#carne cal Spania, #scandal carne cal , #Spania