Costurile creditarii Spaniei, la cel mai inalt nivel de la introducerea euro

Marti, 19 Iunie 2012, ora 16:31
1085 citiri
Costurile creditarii Spaniei, la cel mai inalt nivel de la introducerea euro

Costurile de creditare pe termen scurt ale Spaniei au crescut marti la cel mai ridicat nivel de la introducerea euro, un test cheie al apetitului investitorilor pentru datoria unei tari care, sustin analistii, ar putea fi fortata curand sa solicite ajutor international.

Ministerul de Finante din Spania a reusit sa vanda emisiuni de obligatiuni cu scadenta la 12 si 18 luni, in valoare de 3,39 miliarde de euro (4,28 miliarde de dolari), fata de obiectivul de trei miliarde de euro, ceea ce arata sporirea temerilor pietelor privind gestionarea datoriei tari.

Spania a trebuit sa plateasca un randament mediu de 5,074% pentru obligatiuni cu scadenta la 12 luni, in valoare de 2,4 miliarde de euro, dupa ce la precedenta emisiune din mai randamentul a fost de 2,985%. De asemenea pentru bondurile cu scadenta la 18 luni, in valoare de 639 milioane de euro, randamentul mediu a fost de 5,107%, dupa ce la precedenta emisiune de luna trecuta randamentul a fost de 3,302%.

Spania se confrunta cu problema datoriilor ridicate ale regiunilor si ale bancilor. Mai mult, se estimeaza ca Spania va fi singura tara din zona euro care se va afla in recesiune anul viitor, in conditiile in care aproximativ un sfert din populatie nu reuseste sa-si gaseasca un loc de munca.

#Spania costuri creditare, #Spania obligatiuni nivel record, #obligatiuni spania, #Spania datorii , #Spania