Felipe al VI-lea, proclamat rege al Spaniei

Joi, 19 Iunie 2014, ora 12:06
1404 citiri
Felipe al VI-lea, proclamat rege al Spaniei

Felipe al VI-lea a fost proclamat joi rege al Spaniei in fata legislativului spaniol, in urma unei ceremonii solemne desfasurate in sala de plen a Congresului Deputatilor, in dreptul coroanei si sceptrului monarhiei spaniole.

"Jur sa-mi indeplinesc sarcinile cu fidelitate, sa apar Constitutia si legile ei si sa respect drepturile cetatenilor si comunitatilor autonome spaniole", a jurat regele Felipe al VI-lea pe un exemplar din Constitutia tarii din anul adoptarii, in 1978.

"Camerele reunite ale legislativului spaniol v-au primit juramantul. Sunteti proclamat rege al Spaniei", a rostit presedintele Congresului Deputatilor.

Jesus Posada a strigat apoi "Traiasca Regele! Traiasca Spania" si in legislativ a urmat intonarea imnului national al Spaniei.

Regele Felipe al VI-lea si-a inceput apoi discursul de proclamare. Regele Juan Carlos nu asista la ceremonia de proclamare a fiului sau; in schimb sunt prezenti, alaturi de viitorul rege si viitoarea regina, fiicele lor, mama printului Felipe, actuala regina Sofia, sora lui cea mare, infanta Elena, precum si infantele Pilar si Margarita, surorile actualului rege Juan Carlos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#regele Felipe, #rege Spania, #regele Juan Carlos , #Spania