Germania: Spania nu are nevoie de ajutor european

Duminica, 12 August 2012, ora 11:38
1505 citiri
Germania: Spania nu are nevoie de ajutor european

Ministrul german de externe, Guido Westerwelle, nu crede ca Spania are nevoie de ajutor din partea Fondului european de salvare, potrivit unui interviu publicat in paginile publicatiei Bild am Sonntag.

In legatura cu acest subiect, seful diplomatiei de la Berlin si-a manifestat increderea, subliniind ca "guvernul spaniol si premierul (Mariano) Rajoy dau dovada de o serioasa hotarare in punerea in practica a reformelor. Din acest motiv, sunt optimist".

"Consider ca Spania este o tara foarte puternica cu o economie solida", a adaugat el.

Zona euro a aprobat la jumatatea lunii iulie un plan de ajutorare a bancilor spaniole a carui valoare ajunge pana la 100 de miliarde de euro.

Spania traieste un tsunami economic: Care sunt efectele

In schimb, a impus Madridului conditii stricte ce se concentreaza asupra sectorului financiar. Spania trebuie, de asemenea, sa-si respecte angajamentele pentru corectarea pana in 2014 a uriasului sau deficit si sa aplice recomandarile Comisiei Europene in problemele economice.

Spania nu vrea un ajutor financiar rapid de la Uniunea Europeana

Spania nu a solicitat, oficial, Comisiei Europene ajutorul pentru banci

Spania: Stanga sustine acordarea ajutorului de 400 de euro pentru someri

#Spania ajutor financiar UE, #Spania Fond european salvare, #Germania ajutor financiar Spania, #Spania ajutor zona euro , #Spania