Guvernul spaniol taie salariile bugetarilor cu 5%

Miercuri, 12 Mai 2010, ora 13:31
1190 citiri
Guvernul spaniol taie salariile bugetarilor cu 5%

Guvernul spaniol a prezentat mai multe masuri de austeritate pentru diminuarea deficitului bugetar, printre care reducerea, in medie, cu 5% a salariilor din sectorul public incepand cu luna iunie si inghetarea acestor remuneratii anul viitor, transmite AFP, citat de Mediafax.

"

Guvernul a decis sa reduca, in medie, cu 5% remuneratiile personalului din sectorul public, incepand cu iunie 2010, si sa le inghete in 2011", a declarat premierul spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero.

Reducerea salariilor functionarilor publici face parte dintr-un pachet de masuri suplimentare de auteritate pe care guvernul il va adopta pentru diminuarea deficitului public, care a urcat la 11,2% anul trecut.

Executivul spaniol, socialist ca doctrina, a prezentat in ianuarie un program, de 50 de miliarde de euro, de limitare a deficitul bugetar la 3% din PIB pana in 2013, insa pana saptamana trecuta a promis ca nu va adopta masuri suplimentare.

Noile masuri, aplicabile timp de doi ani si reprezentand 15 miliarde de euro, vin dupa ce guvernul s-a angajat, cu ocazia intalnirii sefilor de state si de guverne din zona euro organizata la sfarsitul saptamanii trecute la Bruxelles, sa diminuaze deficitul bugetar in acest an si in 2011.

#guvern, #spania, #bugetari , #Spania