Guvernul spaniol vrea sa stranga 250 milioane de euro prin masurile de amnistie fiscala

Miercuri, 01 Mai 2013, ora 13:37
1485 citiri
Guvernul spaniol vrea sa stranga 250 milioane de euro prin masurile de amnistie fiscala

Guvernul spaniol spera sa stranga anul acesta 250 de milioane de euro cu impozitele de 10% impuse celor care au decis sa declare venituri in 2012, potrivit masurilor de amnistie fiscala.

Potrivit Rtve.es, previziunea este inclusa in Planul national de reforme transmis Comisiei Europene si aprobat in sedinta de guvern din 26 aprilie.

Procesul extraordinar de reglementare a veniturilor, aprobat de executivul spaniol anul trecut, a permis deja strangerea a 1,2 miliarde de euro - jumatate din suma estimata initial. Chiar si asa, Ministerul spaniol al Finantelor a indicat faptul ca sumele nou declarate se ridicau la 40 de miliarde de euro.

In acelasi plan de reforma se mai arata ca masurile de lupta impotriva fraudelor in declaratiile de venit vor duce la incasari la buget de 1 miliard de euro in fiecare an. In plus, peste 2 miliarde de euro vor ajunge la bugetul de stat ca urmare a cresterii impozitului pe venit - o masura temporara care se va prelungi si pe durata anului 2014.

Premiile de la loterie, care au fost impozitate pentru prima oara in 2012 cu 20% (sumele peste 2.500 de euro. n.red.), vor spori de asemenea bugetul de stat cu 850 de milioane de euro anul acesta.

Guvernul spaniol considera insa ca impactul fiscal cel mai ridicat l-au avut masurile de majorare a impozitelor pentru societati comerciale si TVA - aproape 5,5 miliarde de euro in total, stranse astfel in 2012. In 2013, numai din TVA, guvernul estimeaza ca va incasa la buget peste 7,6 miliarde de euro.

Din noile impozite din energie, incluse in planul de reforme mentionat, statul urmareste sa stranga alte 2,9 miliarde de euro.

#Spania taxe, #Spania impozite, #Spania aministie financiara , #Spania