Liderii G7 promit sa colaboreze pentru stabilizarea finantelor Spaniei si Greciei

Miercuri, 06 Iunie 2012, ora 09:44
1031 citiri
Liderii G7 promit sa colaboreze pentru stabilizarea finantelor Spaniei si Greciei

Ministrii de Finante ai statelor G7 s-au angajat marti sa colaboreze pentru stabilizarea economica a Spaniei si Greciei, a declarat reprezentantul Japoniei, Jun Azumi, la Tokyo, dupa o teleconferinta a reprezentantilor celor mai industrializate natiuni ale lumii.

Azumi a spus ca a cerut liderilor europeni sa faca mai mult pentru a raspunde ingrijorarii investitorilor legata de situatia finantelor din regiune.

Reprezentantii statelor europene din G7 au afirmat ca "isi vor intensifica eforturile pentru rezolvarea problemelor, ceea ce este incurajator. Japonia este pregatita sa acorde sprijin, daca este nevoie. Oficialii nu au discutat despre o posibila iesire a Greciei din zona euro", a aratat Azumi.

La mai putin de doua saptamani inainte de un summit al G20 din Mexic si de o noua runda a alegerilor parlamentare din Grecia in mai putin de doua luni, cancelarul german Angela Merkel se confrunta cu presiuni sporite din interiorul si din afara zonei euro, sa faca mai mult pentru combaterea crizei.

Spania a facut pentru prima oara apel, marti, pentru finantarea externa a sistemului sau bancar.

"Ministrii de Finante si guvernatorii bancilor centrale din G7 au analizat evolutiile din economia mondiala si pietele financiare si raspunsul politic, inclusiv progresele catre o uniune fiscala si financiara in Europa", potrivit unui comunicat al Trezoreriei SUA.

Presedintele american Barack Obama a declarat pe 1 iunie ca recesiunea din Europa incetineste cresterea economica in SUA. Obama si-a inasprit limbajul fata de Europa, afirmand ca liderii comunitari "nu au facut destule pentru risipirea norului care vine peste Atlantic".

#G7 Spania Grecia, #concluzii intalnire G7 , #Spania