Moody's ar putea retrograda din nou calificativul Spaniei

Vineri, 31 August 2012, ora 10:41
1173 citiri
Moody's ar putea retrograda din nou calificativul Spaniei

Agentia de evaluare financiara Moody's a anuntat joi ca va mentine sub revizuire ratingul suveran "Baa3" atribuit Spaniei pana la finele lunii septembrie, pentru a afla mai multe informatii cu privire la amploarea recapitalizarii bancilor spaniole.

Moody's a demarat aceasta revizuire a ratingului suveran atribuit Spaniei la data de 13 iunie, cand agentia a retrogradat calificativul Spaniei in categoria "speculativa".

Potrivit Moody's, revizuirea se va prelungi pana la finele lunii septembrie si ar putea sa se finalizeze cu o noua retrogradare.

De asemenea, Moody's a avertizat ca "nu exclude o actiune imediata asupra ratingului daca capacitatea Spaniei de a se finanta se va deteriora brusc, determinand Spania sa ceara sprijin extern dincolo de programul de recapitalizare".

Spania traieste un tsunami economic: Care sunt efectele

Uniunea Europeana a cazut de acord sa acorde Spaniei o linie de credit de maxim 100 miliarde de euro pentru capitalizarea sectorului bancar, o suma care ar trebui deblocata in saptamanile urmatoare. Luni, ministrul spaniol al economiei, Luis de Guindos, a dat asigurari ca tara sa nu preconizeaza ca va utiliza decat 60 de miliarde din cele 100 de miliarde de euro.

Spania intra in corzi: Recesiunea s-a agravat in trimestrul al doilea

Spania: Catalonia cere un ajutor de 50 miliarde de euro de la guvernul central

Spania va utiliza doar 60 miliarde de euro pentru a sprijini bancile

#Moodys rating Spania, #Moodys retrogradare calificativ Spania, #Moodys revizuire rating Spania , #Spania