Moody's pune sub supraveghere Spania

Joi, 16 Decembrie 2010, ora 09:18
1087 citiri
Moody's pune sub supraveghere Spania

Agentia de evaluare financiara Moody's a anuntat, miercuri, ca a pus sub supraveghere ratingul Spaniei, pentru o posibila revizuire in scadere, din cauza necesarului ridicat de finantare si a indoielilor legate de sectorul bancar, transmite Reuters.

Spania s-a aflat in ultima perioada in atentia pietelor internationale, dupa ce Irlanda a fost nevoita sa recurga la un pachet de ajutor extern in valoare de 85 de miliarde de euro in noiembrie, ca urmare a unor temeri similare, legate de sectoarele imobiliar si bancar.

"Moody's nu considera ca solvabilitatea Spaniei este amenintata si in presupunerile luate in calcul nu include si posibilitatea ca guvernul de la Madrid sa fie nevoit sa apeleze la sprijinul programului de stabilizare financiara infiintat la nivelul Uniunii Europene. 

Totusi, necesarul ridicat de finantare al tarii, atat pentru guvern cat si pentru autoritatile regionale si banci fac Spania vulnerabila la la noi episoade de dificultati in finantare", a afirmat Kathrin Muehlbronner, analist la Moody's.

Guvernul spaniol a negat ferm ca va avea nevoie sa apeleze la Programul European de Stabilitate Financiara, in valoare de 750 de miliarde de euro, si a respins orice similaritati intre propria situatie economica si cea a Irlandei.

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#moodys, #spania, #finantare, #rating , #Spania