Nori negri, din nou deasupra Spaniei - Va cere finantare externa?

Duminica, 12 August 2012, ora 10:20
1132 citiri
Nori negri, din nou deasupra Spaniei - Va cere finantare externa?

Premierul spaniol trebuie sa infrunte norii negri care s-au adunat asupra tarii sale, avand in vedere ca urmeaza sa ceara, in septembrie, un pachet de salvare din partea Uniunii Europene (UE), care va declansa proteste de strada si va diviza politicienii din propriul partid, comenteaza Reuters.

Popularitatea sa a scazut in primele sapte luni ale mandatului de 4 ani, din cauza masurilor de austeritate adoptate, care au dus a patra cea mai mare economie din zona euro in recesiune si la o rata a somajului de 24%.

Cu niste costuri de finantare extrem de ridicate - dobanda la obligatiunile pe 10 ani sunt foarte aproape de nivelul nesustenabil de 7% - Rajoy urmeaza sa ceara sprijin financiar de la fondurile de urgenta ale zonei euro si Banca Centrala Europeana (BCE), comenteaza Reuters.

Un plan de salvare care consta in cumpararea de obligatiuni spaniole sau finantarea printr-o linie de credit va reduce tensiunea pe pietele financiare, insa va crea pune presiune si mai multa pe populatie, deja satula de austeritate.

Citeste mai multe despre Nori negri, din nou deasupra Spaniei - Va cere finantare externa? pe Ziare.com.

#finantare externa Spania, #recesiune spania, #criza economica Spania , #Spania