Planul Spaniei pentru reducerea cheltuielilor publice

Joi, 05 Iulie 2012, ora 11:37
1458 citiri
Planul Spaniei pentru reducerea cheltuielilor publice

Guvernul spaniol pregateste un nou pachet de masuri de reducere a cheltuielilor publice, pentru a respecta tinta de deficit pentru 2012 (5,3% din PIB).

Reuters dezvaluie ca, potrivit unor surse din cadrul executivului de la Madrid, este vorba de economii totale de cel mult 30 de miliarde de euro, care includ taieri din salariile functionarilor publici, inghetarea pensiilor, reducerea indemnizatiilor de somaj sau inchiderea de posturi publice de televiziune.

"Nu este vorba de nicio decizie luata. Sunt doar calcule tehnice, cat s-au putea economisi, cand s-ar putea incasa. Insa poate fi o parte, totul, sau nimic", citeaza Reuters o sursa apropiata executivului, care explica si faptul ca in cadrul acestuia exista dezbateri puternice cu privire la punctele in care sa fie facute aceste ajustari bugetare.

Oricum, arata EFE la randul sau, noile masuri nu ar putea fi cunoscute inainte de o noua reuniune a Ecofin, in 10 iulie, iar altele ar putea fi prezentate abia in cadrul bugetului pentru 2013, cand guvernul ar urma sa propuna si un plan fiscal pentru 2014, dupa cum au indicat surse din cadrul Ministerului spaniol al Finantelor.

Potrivit calculelor agentiei spaniole de presa, diferenta dintre deficitul inregistrat la sfarsitul anului trecut, de 8,9% din PIB si tinta pentru finalul acestui an, de 5,3% echivaleaza sumei totale de 38,64 de miliarde de euro ce trebuie reduse din cheltuielile publice.

#Spania plan reducere cheltuieli, #Spania reducere cheltuieli publice , #Spania