Premierul Spaniei isi publica veniturile, ca raspuns la scandalul de coruptie

Duminica, 10 Februarie 2013, ora 09:01
1372 citiri
Premierul Spaniei isi publica veniturile, ca raspuns la scandalul de coruptie
Foto: BBC

Mariano Rajoy, prim-ministrul Spaniei, si-a facut publice veniturile inregistrate incepand cu 2003, in urma acuzatiilor de coruptie.

Informatiile au aparut pe site-ul guvernamental, asa cum oficialul promisese, dupa ce in presa au aparut mai multe documente conform carora Luis Barcenas, fostul trezorier al partidului pe care premierul il reprezinta, tinea o contabilitate dubla, anunta Agerpres.

Acesta este in prezent achetat pentru coruptie si deturnare de fonduri, chiar daca a negat autenticitatea acestor documente.

In anul 2012, cand si-a inceput mandatul de premier, Mariano Rajoy a perceput indemnizatii nete de 49.893 de euro.

In perioada 2003-2011, inainte de a ajunge la sefia executivului de la Madrid, Mariano Rajoy si-a incasat salariul de deputat si indemnizatia de presedinte al Partidului Popular, un total cuprins intre 112.000 si 147.000 de euro pe an.

De asemenea, el a avut si venituri in plus, din dividendele averii si investitiilor facute, in valori si bunuri imobiliare. In perioada mentionata, el a platit peste 840.000 de euro ca impozite pe venit si alti peste 30.000 de euro drept impozite pe avere, mai arata informatiile furnizate de Palatul Moncloa.

#venituri premier Spania, #coruptie guvern Spania, #scandal Rajoy , #Spania