Presedintele BBVA: Guvernul spaniol ar trebui sa intervina in sistemul bancar

Luni, 23 Februarie 2009, ora 13:13
1413 citiri
Presedintele BBVA: Guvernul spaniol ar trebui sa intervina in sistemul bancar

Guvernul spaniol trebuie sa fie pregatit sa preia temporar unele banci, in cazul in care criza financiara le reduce gradul de solvabilitate, a declarat presedintele BBVA, a doua banca din Spania, informeaza Reuters.

"Desi pana acum nu au existat probleme de solvabilitate in sistemul bancar spaniol, durata si amploarea crizei vor decide daca unele institutii vor avea sau nu probleme", a spus Francisco Gonzalez, intr-un discurs tinut la Madrid.

Acesta a fost cel mai clar semnal ca sistemul financiar al Spaniei, cu o mare expunere la prabusirea sistemului de proprietati, ar putea avea dificultati in evitarea turbulentelor ce afecteaza alte natiuni, scrie Reuters. 

"Printre mecanismele ce ar trebui sa fie pregatite se afla si asistenta publica", a spus Gonzalez, adaugand ca autoritatile ar trebui sa foloseasca Fondul de Garantare a Depozitelor pentru a transfera temporar bancile in sectorul public, cat timp acestea isi redreseaza bilanturile contabile.

Oficiali publici au sustinut ca probabila o consolidare a sistemului bancar spaniol, unele banci mici de economii purtand deja discutii in acest sens.

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#guvern spaniol, #banca, #criza financiara, #sistem bancar, #asistenta publica , #Spania