Proteste la Madrid impotriva reducerilor bugetare

Duminica, 22 Iulie 2012, ora 11:41
1235 citiri
Proteste la Madrid impotriva reducerilor bugetare

Mii de someri spanioli au manifestat sambata seara la Madrid, ultimul episod al unui val de demonstratii de furie impotriva politicii de austeritate a guvernului, in timp ce creste preocuparea cu privire la stabilitatea financiara a tarii si supravietuirea euro.

Cortegiul a parcurs fara niciun incident centrul capitalei spaniole a doua zi dupa o zi neagra pentru situatia economica si financiara a Spaniei, cand guvernul a avertizat ca recesiunea va continua pana in 2013 si ca ratele dobanzii la obligatiunile spaniole vor ajunge la niveluri periculoase.

Joi, sute de mii de spanioli, mai ales pompieri, politisti, profesori si infirmiere, au iesit in strada in mai multe orase ale tarii.

Mii de someri veniti din toata Spania au umplut capitala, unii dupa ce au parcurs sute de kilometri cu autostopul, si au marsaluit dupa-amiaza pentru a ajunge in piata Puerta del Sol, centrul nevralgic al revendicarilor sociale in Spania.

Aceste adunari sunt aproape zilnice dupa anuntul primului ministru Mariano Rajoy la 11 iulie asupra unor reduceri bugetare de 65 de miliarde de euro ce includ taierea salariilor in sectorul public si a indemnizatiilor de somaj.

#proteste Madrid, #someri proteste Madrid, #Spania proteste reduceri bugetare , #Spania