Rajoy: Spania nu va aplica deocamdata recomandarile FMI

Sambata, 16 Iunie 2012, ora 17:50
1180 citiri
Rajoy: Spania nu va aplica deocamdata recomandarile FMI

Spania nu va aplica deocamdata recentele recomandari ale Fondului Monetar International, care includ taieri salariale in sectorul guvernamental, deoarece acestea nu au valoare coercitiva, a indicat sambata premierul spaniol Mariano Rajoy, citat de AP si EFE.

FMI este una din cele trei organizatii financiare internationale carora Spania le-a solicitat efectuarea unui audit asupra sistemului sau bancar, inainte de a solicita ajutor din partea Eurogrup.

Intr-o alocutiune rostita la San Sebastian cu ocazia unei reuniuni a Partidului Popular pe care il conduce, Mariano Rajoy a explicat ca propunerile FMI au deocamdata valoare de sugestie.

Documentul FMI privind Spania, dat vineri publicitatii, nu este un raport bancar, ci o analiza privind starea economica a Spaniei.

Organizatia financiara internationala a estimat ca deficitul bugetar al Spaniei pentru 2012 va fi mai mare decat s-a estimat initial si i-a sugerat guvernului Rajoy sa adopta o serie de masuri menite sa reduca datoria acestei tari: marirea TVA-ului si a unor taxe asupra consumului, reducerea costurilor de creditare, o masura introdusa recent.

Fostul guvern socialist spaniol marise TVA la 18%, in 2010.

Seful guvernului de la Madrid a promis ca va raspunde apelurilor la noi eforturi lansat de FMI intensificand ritmul reformelor menite sa duca la "flexibilizarea si sporirea competitivitatii" economiei spaniole.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ajutor FMI Spania, #Spania recomandari FMI, #Spania bani FMI , #Spania