Recesiunea din Spania va continua si in 2009

Miercuri, 19 Noiembrie 2008, ora 15:20
1312 citiri
Recesiunea din Spania va continua si in 2009

Spania va intra, cel mai probabil, in recesiune in al patrulea trimestru, iar aceasta se va extinde in 2009, in contextul in care activitatea din sectorul constructiilor a incetinit si consumul a scazut, a declarat astazi guvernatorul bancii centrale spaniole, conform Reuters. Comentariile guvernatorului Miguel Angel Fernandez Ordonez vin dupa ce guvernul spaniol a confirmat ca produsul intern brut (PIB) al Spaniei a scazut in al treilea trimestru cu 0,2%, comparativ cu trimestrul anterior, marcand prima coborare inregistrata de cea de-a patra economie europeana, din 1993.


"Economia s-a comprimat in al treilea trimestru si este posibil ca tendinta sa fie aceeasi si in trimestrele urmatoare", a declarat Ordonez.


Scaderea investitiilor in sectorul imobiliar va fi intensificata de o oprire a acestora in 2009, a adaugat acesta. De asemenea, cheltuielile consumatorilor vor continua sa scada, din cauza problemelor de pe piata muncii.


Ministrul spaniol al economiei, Pedro Solbes, a declarat ca guvernul a pus la dipozitie peste 40 miliarde euro in reduceri de taxe si credite publice in 2008 si a luat toate masurile posibile pentru stimularea economiei.