Recesiunea economiei spaniole se adanceste. PIB-ul e in coborare

Luni, 30 Iulie 2012, ora 16:17
1121 citiri
Recesiunea economiei spaniole se adanceste. PIB-ul e in coborare

Situatia economia a Spaniei se inrautateste, recesiunea din acest stat adancindu-se. PIB-ul a scazut cu 0,4% fata de primele trei luni ale anului, in timp ce economia s-a contractat cu 1% raportat la acelasi trimestru al 2011.

Astfel, acest trimestru este cel de-al treilea consecutiv de contractie economica pentru Spania, potrivit datelor prezentate luni de institutul de statistica de la Madrid. Declinul inregistrat acum este, insa, mai abrupt decat cel din primul trimestru al anului, cand scaderea a fost de 0,3%, scrie Reuters.

Cu toate acestea, rezultatele se incadreaza in asteptarile economistilor.

Spania se afla in a doua recesiune din 2009 si pana acum, inca din primul trimestru al 2012, iar contractia economiei ar putea continua pana la finalul anului 2013 pe masura ce scade puterea de cumparare a consumatorilor privati, dar si a companiilor, iar criza zonei euro afecteaza increderea investitorilor

FMI a avertizat vineri ca masurile de austeritate ar urma sa aiba un impact negativ de 1% din PIB asupra economiei, in timp ce somajul ar urma sa creasca din nou.

Conform statisticilor oficiale din Spania, somajul a crescut in al doilea trimestru la 24,6%, cel mai ridicat nivel din istoria democratica a tarii, peste 5,7 milioane de persoane fiind in cautarea unui loc de munca. Economia spaniola ar urma sa isi revina, conform estimarilor FMI, abia in 2017 la nivelul din 2007.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#recesiune spania, #contractie economie Spania, #efecte austeritate Spania , #Spania