Somajul din Spania a depasit 20% in ultimul trimestru din 2010

Vineri, 28 Ianuarie 2011, ora 17:49
1441 citiri
Somajul din Spania a depasit 20% in ultimul trimestru din 2010

Somajul a depasit in Spania 20% in ultimul trimestru al anului trecut, atingand cel mai ridicat nivel din ultimii 13 ani, iar datele sugereaza ca situatia nu se va remedia in curand, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Somajul continua sa fie principala prioritate a Spaniei, iar economistii anticipeaza ca, tinand cont de perspectivele economice slabe, rata de neangajare ar putea ramane apropiata de pragul de 20% pentru tot restul anului.

O victima directa a activitatii economice slabe si a ratei somajului este venitul dispensabil al populatiei, care s-a prabusit in urma crizei economice si continua sa scada, afectand cheltuielile de consum si toate sectoarele economice care depind de nivelul de trai.

Numarul somerilor a crescut la 4,7 milioane de oameni, majoritatea provenind din sectorul serviciilor si industria constructiilor.

Datele arata totodata ca, in ultimul trimestru al anului trecut, la cresterea ratei somajului a contribuit si numarul mai mare de persoane care s-au alaturat populatiei active.

Guvernul Spaniei este pe cale sa aprobe reforma sistemului de pensii, care va creste varsta minima de pensionare la 67 de ani. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#somaj, # spania, # rata somajului, # criza economica , #Spania