Spania a luat anul trecut 2,5 miliarde euro de la BEI pentru IMM-uri si autoritati locale

Marti, 12 Ianuarie 2010, ora 10:43
1131 citiri
Spania a luat anul trecut 2,5 miliarde euro de la BEI pentru IMM-uri si autoritati locale

Banca Europeana de Investitii (BEI) a acordat anul trecut Spaniei 2,5 miliarde euro prin 16 linii de finantare pentru proiecte ale intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) si ale autoritatilor locale, potrivit unui comunicat publicat luni de Comisia Europeana, preluat de NewsIn.

Astfel, au fost alocate 1,955 miliarde euro pentru proiecte ale IMM-urilor, respectiv 545 milioane euro pentru cele ale municipalitatilor. Bancile spaniole prin intermediul carora au fost acordate aceste finantari au contribuit cu o suma similara, astfel ca totalul de finantare de care au dispus IMM-urile si autoritatile locale in 2009 s-a ridicat la 5 miliarde euro.

"Volumul mare de creditare devenit disponibil pentru IMM-urile si autoritatile locale spaniole, in crestere cu 55% fata de 2008, este important, in special in aceasta perioada in care accesul la creditare este dificil si demonstreaza angajamentul BEI de sprijinire a IMM-urilor si autoritatilor locale, ale caror investitii sunt esentiale pentru redresarea economica", a declarat vicepresedintele BEI responsabil de operatiunile bancii in Spania, Carlos da Silva Costa, citat in comunicat.

Liniile de finantare pentru IMM se adreseaza proiectelor din industrie, turism si servicii, iar cele pentru autoritati locale sunt pentru finantarea proiectelor de infrastructura la scara mica si imbunatatirea serviciilor publice. 

#Spania, # BEI, # IMM-uri, # finantare , #Spania