Spania a recuperat impozite de 260 milioane euro

Miercuri, 27 Octombrie 2010, ora 08:17
1132 citiri
Spania a recuperat impozite de 260 milioane euro

Guvernul spaniol a recuperat 260 de milioane de euro sub forma de regularizari voluntare de impozite efectuate de deponenti spanioli la divizia din Elvetia a bancii britanice HSBC, amploarea programului fiind cea mai mare din istoria tarii, transmite AFP, precizeaza Mediafax.

Declaratiile fiscale au avut loc dupa ce autoritatile franceze au remis Madridului o lista de detinatori de conturi la HSBC, in Elvetia, pe care figurau 659 de cetateni spanioli, cu 3.000 de conturi.

Aproape jumatate (circa 300) dintre aceste persoane si-au regularizat situatia cu fiscul spaniol, a declarat secretarul de stat pentru buget, Carlos Ocana.

El a subliniat ca regularizarea "este cea mai mare din istoria Spaniei, in domeniul evaziunii fiscale".

Intre celelalte persoane de pe lista carora autoritatile le-au propus regularizarea voluntara, circa 250 nu au facut-o corect, iar 100 nu au dat niciun raspuns.

Ocana a aratat ca fiscul va continua sa gaseasca persoanele recalcitrante, care nu mai pot sa isi rezolve situatia voluntar, intrucat termenul limita a expirat pe 30 iunie, acestia fiind pasibili de sanctiuni financiare.

In scandalul legat de clientii evazionisti ai diviziei elvetiene a bancii britanice HSBC sunt implicati si cetateni francezi, canadieni si italieni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#spania impozite deponenti hsbc , #Spania