Spania anunta incheierea recesiunii in semestrul doi

Luni, 15 Iulie 2013, ora 10:49
1305 citiri
Spania anunta incheierea recesiunii in semestrul doi

Spania va inregistra crestere economica in a doua jumatate a anului, dar Guvernul trebuie sa implementeze reforme si sa reduca deficitul pentru a mentine ritmul redresarii, a afirmat ministrul spaniol al Economiei, Luis De Guindos, citat de Reuters.

"Recesiunea s-a incheiat. Problema este acum cat de solida va fi redresarea", a afirmat De Guindos intr-un interviu acordat publicatiei spaniole "El Pais".

"Redresarea este o micuta floare in gradina verde care trebuie sa fie indreptata spre reforme economice, imbunatatirea creditarii in economia spaniola si reducerea deficitului intr-un ritm adecvat", a adaugat oficialul spaniol.

Economia Spaniei s-a contractat pentru al saptelea trimestru consecutiv in perioada ianuarie-martie 2013, conform datelor publicate recent de Institutul National de Statistica de la Madrid.

Produsul Intern Brut al Spaniei, a patra economie a zonei euro, s-a contractat cu 0,5% in primul trimestru din 2013, comparativ cu precedentele trei luni, din cauza declinului cererii pe plan intern, ca urma a somajului record de 27%. Guvernul se asteapta ca in trimestrul doi din acest an economia sa inregistreze o crestere apropiata de zero.

Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's estimeaza ca economia Spaniei se va contracta cu 1,5% in 2013, apoi se va redresa lent, ajungand la o crestere de aproximativ 0,6% in 2014.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#recesiune spania, #crestere economica Spania 2013, #evolutie PIB 2013, #criza economica Spania , #Spania