Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Spania ar putea creste TVA si ar putea introduce noi impozite

Spania ar putea creste TVA si ar putea introduce noi impozite


Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) recomanda Spaniei cresterea TVA cu extinderea nivelului maxim de 21% la mai multe produse si servicii, si crearea de noi impozite in domenii legate de protectia mediului inconjurator.

In plus, guvernul spaniol ar trebui sa impuna indemnizatii mai scazute pentru angajatii concediati, un contract unic, cu indemnizatii de concediere care sa creasca in functie de durata activitatii, eliminarea pensionarii partiale si mai mult control asupra incasarii indemnizatiilor de somaj, transmite Agerpres.

Cel mai recent raport al OCDE pentru Spania, prezentat joi la Madrid, semnaleaza aceste recomandari, desi nu sunt obligatorii, precum cele solicitate de Comisia Europeana pentru reducerea deficitului si restructurarea sectorului financiar.

Secretarul general al OCDE, Angel Gurria, a tinut sa sublinieze ca masurile cerute pe piata fortei de munca sunt de fapt in masura sa sporeasca flexibilitatea si sa-i impulsioneze pe angajatori sa incheie contracte de munca.

In acelasi timp, OCDE sustine ca este nevoie de actiuni urgente pentru combaterea somajului in randul tinerilor, si mai ales pentru cei care au cea mai putina formare, fiind astfel printre cei mai 'pedepsiti' de efectele crizei economice.

De asemenea, in raport se mai arata ca guvernul trebuie sa ia masuri pentru a corecta ratele ridicate ale abandonului scolar la varste mici.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1119 ori