Spania avea in martie 4,16 milioane someri inregistrati

Marti, 06 Aprilie 2010, ora 14:01
1389 citiri
Spania avea in martie 4,16 milioane someri inregistrati

Numarul somerilor inregistrati din Spania a crescut in martie pentru a opta luna la rand, pana la 4,16 milioane, insa ritmul persoanelor care au cerut ajutor de somaj a incetinit fata de lunile anterioare, desi Spania nu a iesit inca din recesiune, potrivit datelor guvernamentale publicate marti, informeaza NewsIn.

Astfel, numarul persoanelor care au solicitat ajutor de somaj a crescut in martie cu 35.988, respectiv 0,87% fata de februarie, potrivit datelor ministerului spaniol al muncii, citate de AFP. In februarie, numarul acestora se marise cu 82.132, iar in ianuarie cu 124.890.

"Datele din martie sunt negative, dar confirma ca nivelul de crestere a somajului este mai putin intens", a precizat ministerul intr-un comunicat.

Sectorul constructiilor, unul dintre cele mai infloritoare in perioada dinaintea crizei, a inregistrat o scadere cu 1.103 a numarului de someri in martie, prima din ultimele sase luni.

Metoda guvernului spaniol de calculare a numarului de someri este diferita de cea utilizata de Institutul spaniol de statistica, ale carui date pentru primul trimestru din 2010 vor fi publicate pe 30 aprilie.

Statistica spaniola anuntase o crestere cu 1,1 milioane a numarului de someri in 2009, precum si o rata a somajului de 18,83% in trimestrul al patrulea al anului trecut, una dintre cele mai ridicate din Uniunea Europeana.

#ajutor, #somaj, #someri, #spania , #Spania