Spania estimeaza o scadere cu 10% a numarului de turisti straini in 2009

Vineri, 04 Septembrie 2009, ora 09:47
1335 citiri
Spania estimeaza o scadere cu 10% a numarului de turisti straini in 2009

Spania, a treia destinatie turistica mondiala, ar putea inregistra o scadere totala de 10% a numarului de turisti straini in 2009, ca urmare a crizei economice, a declarat joi secretarul de stat spaniol pentru turism Joan Mesquida, citat de AFP, preluat de NewsIn.

"Estimam pentru acest an o scadere a turismului international de circa 10%, la nivelul celei inregistrate de la inceputul anului. Dupa primele sapte luni, turismul international a scazut cu circa 10%. Circa 30 milioane turisti au venit in Spania", a spus Mesquida la postul spaniol public de radio, adaugand ca luna iulie a fost mai buna din acest punct de vedere ca iunie.

In schimb, oficialul spaniol a precizat ca turismul intern nu a fost prea afectat de criza, desi economia spaniola a intrat in recesiune la finalul lui 2008.

"Spaniolii nu au renuntat la vacante. Piata nationala de profil s-a comportat la fel ca in anul trecut, este o situatie care s-a inregistrat in mai multe tari europene", a mai spus Mesquida.

Turismul este o activitate esentiala in Spania, unde genereaza circa 11% din produsul intern brut (PIB) si ofera locuri de munca pentru aproape 2 milioane de persoane, potrivit datelor guvernului.

Spania a fost in 2008 a treia destinatie turistica mondiala, dupa Franta si Statele Unite, a anuntat Organizatia mondiala a turismului (OMT).

Atractia sa principala o reprezinta litoralul insorit, luat cu asalt de mai ales de turisti britanici, nemti, olandezi si francezi.

 

#turism, # spania, # turisti, # atractii, # litoral , #Spania