Spania introduce impozite si reduceri de cheltuieli de 65 miliarde euro

Miercuri, 11 Iulie 2012, ora 12:31
1153 citiri
Spania introduce impozite si reduceri de cheltuieli de 65 miliarde euro

Premierul spaniol Mariano Rajoy a anuntat cresterea impozitelor si reduceri de cheltuieli bugetare de 65 miliarde de euro in urmatorii doi ani si jumatate, riscand astfel o agravare a recesiunii pentru a apara tara de criza economica.

Pachetul de masuri de austeritate anuntat miercuri de Rajoy este cel de-al patrulea in ultimele sapte luni. Printre masuri se numara marirea impozitului pe salariu la 21% de la 18%, eliminarea reducerii de impozit pentru achizitia de locuinte, reducerea indemnizatiilor de somaj, consolidarea guvernelor locale si eliminarea celui de-al treisprezecelea salariu pentru unii bugetari, scrie Bloomberg.

Aceste reduceri de buget sunt de doua ori mai mari decat cele anuntate anterior.

Premierul s-a adresat Parlamentului din Madrid miercuri pe masura ce oficialii europeni stabilesc ultimele detalii ale imprumutului de 100 miliarde de euro pentru ajutorarea bancilor spaniole.

"Stiu ca masurile anuntate nu sunt populare, dar sunt esentiale", a spus Rajoy in discursul de 70 de minute facut in fata Parlamentului. "Suntem intr-o situatie extrem de serioasa", a mai adaugat premierul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Mariano Rajoy reduceri bugetare, #masuri austeritate spania , #Spania