Spania: Rata somajului a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 18 ani

Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 13:46
980 citiri
Spania: Rata somajului a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 18 ani

Rata somajului in Spania a urcat in primul trimestru din 2012 la 24,4%, de la 22,9% in precedentele trei luni, cel mai ridicat nivel inregistrat din ultimii 18 ani, deoarece a patra mare economie a zonei euro a reintrat in recesiune.

Institutul National de Statistica de la Madrid a anuntat vineri ca numarul somerilor a urcat la 5.639.500, in primul trimestru al anului si-au pierdut locurile de munca 374.000 de persoane, fata de 295.300 in ultimele trei luni din 2011. De asemenea numarul gospodariilor in care toti membrii sunt someri a crescut la 1,7 milioane.

Joi, agentia de evaluare financiara Standard and Poor's a revizuit in scadere, cu doua trepte, de la 'A' la 'BBB plus', ratingul suveran de credite al Spaniei, avertizand ca tara ar putea fi nevoita sa se imprumute mai mult pentru a sprijini sectorul bancar.

De asemenea agentia a atribuit ratingului Spaniei o perspectiva negativa, ceea ce inseamna ca ar putea urma o noua retrogradare. Revizuirea in scadere a ratingului suveran al Spaniei va creste costurile de imprumut ale tarii deoarece investitorii vor cere probabil rate mai ridicate ale dobanzilor pentru a compensa riscul mai ridicat cauzat de retrogradare.

#rata somajului Spania, #Standard and Poors retrogradare Spania, #someri spania, #perspectiva negativa rating Spania , #Spania