Spaniolii au anuntat noi masuri anticriza

Miercuri, 01 Decembrie 2010, ora 23:56
1152 citiri
Spaniolii au anuntat noi masuri anticriza

Guvernul spaniol a anuntat un nou pachet de masuri anticriza, care combina austeritatea cu stimularea economica, la presiunea investitorilor, care nu au incredere in soliditatea financiara a statului in capacitatea acestuia de a-si reveni, informeaza Mediafax. 

Premierul spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero, a prezentat Parlamentului un pachet de masuri anticriza.

Planul guvernului pune accentul pe retragerea alocatiilor speciale destinate somerilor pe termen lung, care nu mai primesc ajutoarele obisnuite.

Aceasta alocatie de 426 de euro, care a fost introdusa in august 2009 pentru a ajuta numarul mare de someri spanioli pe terme lung, nu va mai fi acordata dupa expirare, in februarie 2011.

"Guvernul va adopta vinerea viitoare un pachet de masuri pentru incurajarea investitiilor si sustinerea pietei muncii", a afirmat Zapatero.

Premierul a anuntat, totodata, o reducere a impozitelor pentru intreprinderile mici si mijlocii, dar si o serie de privatizari partiale care vor aduce statului venituri suplimentare.

"Vom privatiza in proportie de 30% compania nationala de loterie. Vom da acces la capital privat pentru gestionarea aeroporturilor.

Administrarea aeroporturilor din Madrid si Barcelona va deveni privata prin concesionare", a spus oficialul. Noile masuri vin dupa mai multe zile de turbulente pe piete pentru titlurile spaniole. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#spania, #masuri anticriza, #austeritate, #stimulare economica , #Spania