Troienii fura parole si date bancare

Luni, 27 Martie 2006, ora 13:23
1215 citiri

Doi troieni avand caracteristici diferite au fost descoperiti de companiile de securitate: unul fura parole si celalalt se ascunde in spatele unui rootkit.Cei doi troieni, descoperiti saptamana trecuta, reprezinta A"un pas inainteA" in acest domeniu. Banci din Marea Britanie, Germania si Spania au descoperit ca au fost infectate cu acest tip de troian. Dupa infectare, troianul asteapta pana cand un user viziteaza siteul bancii, injectand un script cu ajutorul caruia atacatorul afla PIN-ul si datele tranzactiei.

Rezultatul este ca userul caruia si se fura datele nu se mai poate loga cu acestea, contul ramanand activ. Aceste date sunt folosite atat de catre atacatori dar pot fi si vandute altor persoane.

Al doilea troian se propaga via un vierme numit Alcra, directionand computerele infectate catre un site care downloadeaza programele. Troianul are posibilitatea de a A"dezgropaA" parole si date folosite de-a lungul timpului pe acel computer. Compania de securitate Sana Labs a declarat ca a descoperit 37.000 de parole si de date furate. Odata ce programul malitios este instalat pe un computer, acesta comunica cu un server din Rusia, pe care raman stocate informatiile furate.

Singurele aplicatii care pot, deocamdata, identifica acest troian sunt UNA, VBA32, Sophos, NOD32 versiunea 2 si eTrust-Vet.

BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!

Abonati-va la newsletter!