1.000 de militari britanici vin in Romania

Joi, 27 Aprilie 2017, ora 09:48
2507 citiri
1.000 de militari britanici vin in Romania
Foto: Facebook / British Army

Peste 1.000 de militari britanici vin anul acesta in Romania pentru a participa la antrenamente, insotiti de avioane de lupta si distrugatoare. Relatiile dintre Romania si Regatul Unit vor atinge anul acesta cel mai inalt nivel, spune ambasadorul Paul Brummell.

"Acest an 2017 este cel mai intensiv in ce priveste relatiile romano-britanice. Am primit 4 avioane Tayphoon care o sa fie aici toata vara, politie aeriana, operatiune NATO cu colegi romani si o sa avem 1.000 de soldati britanici aici la Romania in 2017. Lucram aici cu romanii la exercitii", a explicat ambasadorul la Digi24.

Totodata, armata britanica se va implica in apararea zonei Marii Negre, a mai confirmat Paul Brummell.

"Aceasta este o decizie pentru NATO, dar si pentru litoralul Marii Negre. Sunt trei tari de la NATO: Turcia, Bulgaria si Romania si ei trebuie sa stabileasca care este cea mai eficienta forma de colaborare.

Marea Britanie este un prieten pentru Romania si Bulgaria si Turcia si noi suntem gata sa colaboram", a mai declarat diplomatul, insistand ca desfasurarea de forte are un caracter defensiv.

Statele Unite trimit avioane F-35 in tari membre NATO din Europa, pe fondul tensiunilor cu RusiaFosti sefi ai CIA si NATO se intalnesc in Romania pentru a discuta despre securitateFotografia zilei: O torpila a Rusiei a ajuns pe o plaja a unui stat NATO si UE ...citeste mai departe despre "1.000 de militari britanici vin in Romania" pe Ziare.com

#militari britanici vin Romania, #exercitii NATO Romania Marea Britanie , #Stiri International