10.000 de turci sunt anchetati pentru ca folosesc Internetul

Duminica, 25 Decembrie 2016, ora 12:02
2590 citiri
10.000 de turci sunt anchetati pentru ca folosesc Internetul
Foto: Arhiva Ziare.com

Autoritatile turce ancheteaza aproximativ 10.000 de persoane suspectate ca folosesc retele de socializare pentru a sustine terorismul.

Anuntul a fost facut, sambata, de Ministerul de Interne de la Ankara. Actiunea face parte din cadrul unei campanii de reprimare mai largi, care a alarmat organizatii pentru apararea drepturilor omului si aliati occidentali, relateaza Reuters.

Turcia, care se confrunta cu amenintari in domeniul securitatii din partea unor activisti kurzi si de stanga si militanti din Statul Islamic, a destituit sau suspendat peste 100.000 de oameni in urma tentativei de lovitura de stat din iulie.

Ankara spune ca aceste masuri sunt necesare in vederea indepartarii sustinatoriilor puciului esuat si altor "teroristi".

Erdogan pune in lanturi presa din Turcia: Corespondent BBC retinut fara justificare

Insa organizatii de drepturile omului si unele state europene il acuza pe presedintele turc Recep Tayyip Erdogan ca se foloseste de starea de urgenta in vigoare ...citeste mai departe despre "10.000 de turci sunt anchetati pentru ca folosesc Internetul" pe Ziare.com

#turci anchetati Internet, #turci anchetati retele sociale , #Stiri International