Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

102 banci americane au dat faliment in 2010

102 banci americane au dat faliment in 2010

Autoritatile americane au pus sechestru pe inca sase banci in ultima saptamana, numarul institutiilor de credit din SUA care au dat faliment de la inceputul anului urcand astfel la 102, pragul de 100 fiind atins cu trei luni mai repede decat anul trecut, informeaza Mediafax. 

Falimentele din sectorul bancar american se vor intensifica in acest trimestru, sub presiunea portofoliilor uriase de credite neperformante, multe legate de piata imobiliara comerciala.

Cele sase banci inchise in aceasta saptamana sunt mici, cea mai mare dintre acestea avand active de numai un miliard de dolari, iar cea mai mica de 32,6 milioane de dolari.


Autoritatile americane estimeaza ca, dupa valorificarea activelor, costul suportat de stat pentru asigurarea depozitelor constituite la cele sase institutii de credit va fi de 394 milioane de dolari. Fondul american de garantare a depozitelor populatiei ofera asigurare pe maximul 250.000 de dolari per depozit in cazul falimentului unei banci.


Deficitul fondului este estimat la 60 miliarde de dolari pe perioada 2010-2014. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 868 ori
Citeste mai multe desprefaliment banci sua