108 banci americane au falimentat in 2010

Duminica, 01 August 2010, ora 19:14
1297 citiri
108 banci americane au falimentat in 2010

Numarul bancilor care s-au prabusit in SUA de la inceputul anului a ajuns la 108, dupa ce autoritatile americane au preluat in aceasta saptamana controlul a cinci institutii de credit regionale, informeaza Mediafax.

Analistii se asteapta ca procesul de preluare a bancilor cu probleme de catre stat sa atinga punctul culminant in acest trimestru, in contextul in care industria bancara isi revine incet dupa dificultatile cauzate de portofoliile de credite neperformante.

Bancile preluate sunt LibertyBank of Eugene, Oregon; The Cowlitz Bank of Longview, Washington; Coastal Community Bank of Panama City Beach, Florida; Northwest Bank & Trust of Acworth, Georgia, si Bayside Savings Bank of Port Saint Joe, Florida, potrivit Autoritatii Federale de Garantare a Depozitelor.

Preluarea bancilor va genera costuri de 335 de milioane de dolari pentru autoritatea de garantare. Cea mai mare dintre cele cinci institutii de credit este LibertyBank, cu active de 768 milioane de dolari si depozite de 718,5 milioane de dolari.

Desi ritmul in care bancile sunt preluate de stat nu a incetinit, in ultima perioada au fost inregistrate esecuri numai in randul institutiilor de credit mici. Cea mai mare banca intrata in faliment in timpul crizei a fost Washington Mutual, in septembrie 2008, cu active totale de 307 miliarde de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#banci, #americane, #faliment, #credit , #Stiri International