20 de banci, inchise de la inceputul lui 2010 in SUA

Duminica, 21 Februarie 2010, ora 22:53
1248 citiri
20 de banci, inchise de la inceputul lui 2010 in SUA

Autoritatile din Statele Unite au inchis inca patru banci la sfarsitul acestei saptamani si au pus sechestru pe activele acestora, ridicand la 20 numarul total al institutiilor de credit esuate de la inceputul anului pe piata americana.

Federal Deposit Insurance Corp (FDIC), agentia guvernamentala responsabila de garantarea depozitelor constituite in bancile din SUA si de lichidarea institutiilor de credit falimentare, estimeaza ca acest an va aduce un numar record de esecuri in sistemul bancar, generate de consecintele crizei financiare.

FDIC a avertizat ca revenirea sistemului bancar "va ramane in urma" relansarii economice, deoarece bancile continua sa se confrunte cu niveluri ridicate ale creditelor neperformante, majoritatea contractate de clienti in perioada de "boom" care s-a incheiat odata cu prabusirea pietei imobiliare ca urmare a crizei creditelor ipotecare subprime.

FDIC a anuntat vineri ca a inchis inca patru banci, din Illinois, California, Texas si Florida, cea mai mare dintre ele avand 10 sucursale si active de 3,6 miliarde de dolari.

Fondul de asigurari al FDIC are un deficit urias, insa institutia sustine ca are suficiente lichiditati pentru a face fata noilor falimente din sistemul bancar si pentru a proteja depozitele clientilor.

Agentia a subliniat totodata ca poate imprumuta bani de la Departamentul Trezoreriei. Anul trecut, FDIC a inchis 140 de banci, fata de 25 in 2008 si numai trei in 2007. 

#banci, #falimente, #sua , #Stiri International