25.000 de militari din 23 de tari participa in iulie la un mega-exercitiu in regiunea Marii Negre

Joi, 15 Iunie 2017, ora 22:12
903 citiri
25.000 de militari din 23 de tari participa in iulie la un mega-exercitiu in regiunea Marii Negre
Foto: Facebook/MAPN

Aproximativ 25.000 de militari din 23 de tari aliate si partenere vor participa, in perioada 11 - 20 iulie, la exercitiul multinational Saber Guardian 2017 (SG17), condus de Fortele Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR). Exercitiul se va desfasura pe teritoriile Bulgariei, Romaniei si Ungariei.

Conform Ministerului Apararii Nationale, Saber Guardian este un exercitiu anual, iar SG17 va fi cel mai amplu organizat pana acum, ca numar de participanti si obiective urmarite, dorind sa demonstreze capacitatea de descurajare, in special prin posibilitatea de mobilizare rapida si concentrare a fortelor in orice moment, oriunde in Europa.

"Redislocarea masiva a unor militari apartinand Brigazii 3 Blindate din cadrul Diviziei 4 Infanterie a SUA din Europa si deplasarea Regimentului 2 Cavalerie al SUA de la Vilseck, Germania, in diverse locuri de desfasurare din cadrul ariei de operatii intrunite din Ungaria, Romania si Bulgaria vor constitui principalele actiuni in cadrul exercitiului.

Mai mult, SG17 va include antrenamente de stat major si de trageri de lupta, fortari de cursuri de apa, precum si evacuarea medicala si tratamentul ranitilor", precizeaza MApN.

Sursa citata adauga ca in marja SG17 sunt planificate si alte actiuni si evenimente de sprijin, in zilele premergatoare sau ulterioare exercitiului. Pentru marirea eficacitatii acestuia, SG17 va fi sprijinit de cateva exercitii de mai mica amploare ale SUA si tarilor partenere si aliate din Europa care vor avea loc, in vara acestui an, in regiunea Marii Negre, facilitandu-se, in acest mod, executia unei game largi de actiuni militare pentru asigurarea securitatii si stabilitatii in zona, contribuind astfel la intarirea posturii de descurajare.

MApN mai informeaza ca exercitiul Saber Guardian se organizeaza anual incepand cu 2013, fiind gazduit, pana in prezent, prin rotatie, de Bulgaria, Romania si Ucraina. SG17 este inclus in Programul exercitiilor intrunite ale Comandamentului Fortelor Armate ale SUA din Europa, in vederea cresterii interoperabilitatii la nivel intrunit si multinational cu fortele natiunilor aliate si partenere.

In total, in regiunea Marii Negre se vor desfasura, in acest an, 18 exercitii internationale, la care vor participa aproximativ 40.000 de militari din 23 de tari aliate si partenere, SG17 fiind cel mai mare si mai complex dintre acestea.

Impreuna, aceste exercitii urmaresc sa demonstreaze capabilitatile intrunite si multinationale superioare ale SUA, al ...citeste mai departe despre "25.000 de militari din 23 de tari participa in iulie la un mega-exercitiu in regiunea Marii Negre" pe Ziare.com

#exercitiu militar Marea Beagra iulie, #Saber Guardian exercitiu militar, #exercitiu militar multinational Marea Neagra, #exercitii militare Romania vara 2017 , #Stiri International