Noua fosti ministri au fost bagati la inchisoare pentru rebeliune dupa declararea independentei Catalaniei

Joi, 02 Noiembrie 2017, ora 18:51
1084 citiri
Noua fosti ministri au fost bagati la inchisoare pentru rebeliune dupa declararea independentei Catalaniei
Foto: Arhiva/Ziare.com

Judecatoarea de instructie Carmen Lamela a dispus incarcerea a noua fosti membri ai Guvernului catalan destituit, pe timpul anchetei cu privire la razvratire, rebeliune si deturnare de fonduri publice, declansata dupa declararea independentei Cataloniei.

Ea a dat astfel curs solicitarii procuraturii, care instrumenteaza un caz penal cu privire la declaratia de independenta a Parlamentului catalan de pe 27 octombrie.

Judecatoarea a stabilit o cautiune in valoare de 50.000 de euro pentru unul dintre cei noua fosti membri ai Cabinetului catalan si a precizat ca acesta va fi eliberat dupa ce plateste cautiunea.

Carles Puigdemont, fostul presedinte al Cataloniei si alti patru membri ai Cabinetului se afla in Belgia si au ignorat convocarea la Audienta Nationala joi.

Astfel, procurorul general spaniol a cerut mandat european de arestare pentru Puigdemont si ministrii absenti.

Madridul a destituit Cabinetul catalan, a dizolvat Parlamentul regional si a convocat alegeri regionale anticipate la 21 decembrie.... citeste mai departe despre "9 fosti mistri catalani au fost bagati la inchisoare pentru rebeliune dupa declararea independentei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#inchisoare ministri Catalonia independenta , #Stiri International