90.000 de romani au propus si votat idei pentru reconstruirea UE. Voteaza si tu!

Vineri, 01 Martie 2019, ora 11:02
858 citiri
90.000 de romani au propus si votat idei pentru reconstruirea UE. Voteaza si tu!
Foto: Arhiva Ziare.com

Ziare.com s-a alaturat initiativei WeEuropeans, cea mai ampla consultare publica realizata vreodata in Europa. Cetatenii statelor membre UE sunt invitati sa propuna idei concrete prin care sa reconstruim Europa.

90.000 de romani au luat parte la consultarea publica din cadrul initiativei WeEuropeans. Nu mai putin de 1.700 de idei si propuneri au fost inscrise si 680.000 de voturi au fost inregistrate.

Propunerile romanilor inregistrate pana la 27 februarie mai pot fi votate pana pe 8 martie.

Sustinuta de catre catre asociatia Civico Europa si platforma civica MAKE.ORG, initiativa WeEuropeans urmareste sa dea o voce cetatenilor europeni, repunandu-i in centrul democratiei si reapropiindu-i de liderii politici si de Uniunea Europeana.

Cel putin 100 de milioane de europeni vor fi atinsi de aceasta campanie de informare si mobilizare fara precedent. Dintre acestia, se asteapta ca 10 milioane sa adreseze si sa voteze propuneri.

10 propuneri care vor aduna cele mai multe voturi vor constitui Agenda Cetateanului si va fi prezentata pe 22 martie de cetatenii insisi in fata membrilor societatii civile si a oficialilor europeni in Parlamentul European.

Agenda Cetateanului va fi inmanata oficialilor europeni si la Summit-ul Consiliului European organizat la Sibiu pe 9 mai.

Voteaza si tu propunerile inscrise in Romania!

...citeste mai departe despre "90.000 de romani au propus si votat idei pentru reconstruirea UE. Voteaza si tu!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#WeEuropeans, #consultare publica UE, #solutii UE, #propuneri UE , #Stiri International