A dezvaluit Trump informatii clasificate rusilor? Putin e dispus sa transmita Congresului SUA transcriptul discutiei din Biroul Oval

Miercuri, 17 Mai 2017, ora 15:52
1022 citiri
A dezvaluit Trump informatii clasificate rusilor? Putin e dispus sa transmita Congresului SUA transcriptul discutiei din Biroul Oval
Foto: Twitter/President of Russia

Presedintele rus, Vladimir Putin, este dispus sa furnizeze inregistrarile discutiilor dintre liderul de la Casa Alba si ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, si ambasadorul rus Serghei Kisliak, de saptamana trecuta, din Biroul Oval.

Putin a explicat ca va transmite Congresului inregistrarea, daca este de acord si Casa Alba.

Ulterior, un consilier al Kremlinului, Iuri Usakov, a precizat ca nu exista, de fapt, o inregistrare audio a discutiilor, dar ca Moscova este dispusa sa ofere Congresului american transcriptul intalnirii, relateaza Russia Today.

Liderul de la Kremlin a mai spus ca Trump nu a furnizat informatii secrete in cursul intalnirii, relateaza Sky News.

Intr-o conferinta de presa comuna cu premierul italian Paolo Gentiloni, la Soci, Putin a subliniat ca "schizofrenia politica" pare sa ia amploare in Statele Unite, unde situatia este haotica, pe fondul sloganurilor antiruse.

Potrivit liderului de la Kremlin, Trump nu poate sa lucreze corespunzator in aceste conditii.

Rusia apreciaza rezultatele vizitei lui Lavrov in SUA, care a venit dupa cea a omologului sau american, Rex Tillerson, la Moscova, si nu se amesteca in afacerile interne ale SUA, a subliniat Putin, citat de Sputnik News.

Presedintele Donald Trump s-ar fi laudat cu informatii clasificate in intalnirea cu oficialii rusi, de saptamana trecuta, oferind detalii care ar putea sa expuna sursa informatiilor si modul in care au fost colectate, au dezvaluit luni actuali si fosti oficiali guvernamentali.

Informatiile dezvaluite de Trump in intalnirea cu Lavrov si Kisliak s-ar referi la un complot al Statului Islamic, potrivit acestor oficiali. Amenintarea era legata de folosirea laptopurilor in avioane.

O noua masura controversata luata de Trump: Pasagerii din 8 tari n-au voie in avion cu dispozitive electroniceDe ce au interzis SUA si Marea Britanie dispozitivele electronice in avioane: Au gasit materiale explozive intr-un iPad fals ...citeste mai departe despre "A dezvaluit Trump informatii clasificate rusilor? Putin e dispus sa transmita Congresului SUA transcriptul discutiei din Biroul Oval" pe Ziare.com

#Putin inregistrari Trump Lavrov, #Putin transcrip birou oval, #Putin inregistrari Casa Alba , #Stiri International