A fost ales noul presedinte al Bundestag-ului

Marti, 24 Octombrie 2017, ora 19:17
937 citiri

Ministrul de Finante in exercitiu al Germaniei, Wolfgang Schaeuble, a fost ales, marti, cu o majoritate covarsitoare in functia de presedinte al Bundestagului, camera legislativa inferioara a Parlamentului.

Wolfgang Schaeuble, care la 75 de ani este cel mai varstnic deputat in Bundestag, a fost nominalizat saptamana trecuta pentru aceasta functie de blocul conservator CDU/CSU al cancelarului german Angela Merkel. Marti, el a obtinut 501 de voturi din totalul posibil de 709, informeaza Reuters si DPA.

Schaeuble ar putea fi nevoit sa recurga la intreaga sa autoritate politica pentru a tine in frau noul legislativ care promite sa fie "indisciplinat", avand un numar record de sase factiuni parlamentar, inclusiv Alternativa pentru Germania (AfD), prima formatiune importanta de dreapta care intra in Bundestag dupa al doilea razboi mondial.

AfD a castigat mai mult de 90 de mandate in alegerile federale din septembrie, ceea ce inseamna ca viitorul cabinet Merkel IV se va confrunta cu o opozitie puternica din ambele extreme ale spectrului politic. Miercuri, la Berlin, vor incepe discutiile exploratorii in vederea formarii unei coalitii intre CDU/CSU, liberali si Verzi. ...citeste mai departe despre "A fost ales noul presedinte al Bundestag-ului" pe Ziare.com

#Wolfgang Schaeuble presedinte Bundestag, #nou presedinte presedinte Bundestag , #Stiri International