A fost decretata stare de urgenta climatica in Berlin

Marti, 10 Decembrie 2019, ora 18:47
687 citiri
A fost decretata stare de urgenta climatica in Berlin
Foto: captura video

Senatul Berlinului a decretat marti "stare de urgenta climatica" pentru capitala Germaniei, deschizand astfel calea spre noi eforturi de a actiona in vederea combaterii efectelor generate de schimbarile climatice, informeaza DPA.

"Am scos in evidenta faptul ca vrem sa depasim obiectivele noastre actuale privind scaderea emisiilor de dioxid de carbon cu 85% comparativ cu nivelurile din 1990", a declarat primarul Berlinului, Michael Mueller, in urma sesiunii Senatului.

"Vrem sa obtinem in mod semnificativ mai mult decat acest 85%", a adaugat el, chiar daca in decizia Senatului nu se vorbeste despre un procent concret.

Senatoarea Regine Guenther, care conduce Departamentul pentru mediu al Senatului si a redactat decizia, a dorit sa includa un obiectiv de cel putin 95% inainte de 2050, insa nu a putut sa asigure o majoritate de voturi pentru aprobarea acestei rezolutii.

Prin decizia sa, Berlinul merge pe urmele multor municipalitati din intreaga lume - inclusiv circa 50 din Germania -, care au declarat situatii de urgenta climatica. ...citeste mai departe despre "A fost decretata stare de urgenta climatica in Berlin" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Berlin stare urgenta climatica , #Stiri International