A fost identificat soferul care a condus duba in multimea de la Barcelona: Are doar 17 ani

Vineri, 18 August 2017, ora 12:29
1103 citiri

Politia spaniola anunta ca a identificat un suspect pe care il cauta in legatura cu atentatul de joi, de la Barcelona, si care s-ar fi aflat la volanul furgonetei care a intrat in multime. Este vorba despre Moussa Oukabir, in varsta de 17 ani.

El este fratele lui Driss Oukabir, una dintre cele doua persoane arestate la Ripoll.

Driss Oukabir este marocan si a fost arestat in noaptea de joi spre vineri. Actele sale ar fi fost folosite pentru inchirierea furgonetei care a lovit multimea la Barcelona. El sustine, insa, ca actele i-au fost furate si ca nu are nicio legatura cu atacul. Potrivit retelelor de socializare, Moussa Oukabir a scris pe pagina sa de Facebook ca va ucide toti necredinciosii. Contul sau a fost sters sau blocat intre timp.

Politia a mai arestat vineri dimineata un suspect, tot la Ripoll, aparent in timp ce se afla intr-un tren.

Anterior, autoritatile au retinut un spaniol, suspectat de legaturi cu atacul, insa identitatea acestuia nu a fost facuta publica. Spaniolul s-a nascut la Melilla, oras din nordul Marocului aflat sub administratie spaniola. El a fost arestat la Alcanar, la 200 de kilometri sud de Barcelona, o localitate unde, in noaptea precedenta, o explozie intr-o locuinta s-a soldat cu un mort si sapte raniti.

Anchetatorii leaga aceasta explozie de atentatul de la Barcelona, potrivit purtatorului de cuvant al politiei. "Suspectam ca (ocupantii apartamentului - n.red.) pregateau un dispozitiv explozibil", a explicat el.

Iata filmul atacurilor si ce a urmat.

Autoritatile spaniole cred ca acesti 3 suspecti de la Barcelona si cei cinci de la Cambrils care au fost ucisi de politisti sunt toate persoanele implicate in atentate.

Ministrul de Interne Joaquim Forn a declarat ca exista informatii care ar indica faptul ca autorii ar fi avut intentia sa foloseasca canistrele in atacul cu vehicul de la Barcelona.

"Prioritatea in acest moment este sa stabilim identitatea acestor persoane, sa dovedim si sa determinam relatia intre diferitele persoane implicate, cei care au luat autoutilitara si cei care au reusit sa scape", a mai declarat oficialul catalan. ...citeste mai departe despre "A fost identificat soferul care a condus duba in multimea de la Barcelona: Are doar 17 ani" pe Ziare.com

#atentat barcelona terorist sofer 17 ani, #detalii teroristi suspecti Barcelona , #Stiri International