A inceput campania electorala in Rusia. Moscova cheltuieste 300 de milioane de dolari pentru realegerea lui Putin

Luni, 18 Decembrie 2017, ora 13:20
937 citiri
A inceput campania electorala in Rusia. Moscova cheltuieste 300 de milioane de dolari pentru realegerea lui Putin
Foto: Arhiva Facebook/Vladimir Putin

Campania electorala din Federatia Rusa pentru alegerile prezidentiale programate pe 18 martie a inceput luni. Data aleasa de autoritatile de la Moscova coincide cu marcarea a patru ani de la semnarea tratatului de anexare a Peninsulei Crimeea.

Pentru organizarea alegerilor, Comisia Electorala Centrala a primit 301,6 milioane de dolari. Potrivit sefei Comisiei Electorale Centrale, 23 de candidati si-au "exprimat dorinta de a participa" la scrutinul prezidential, relateaza site-ul agentiei Tass.

Intr-un sondaj realizat de institutul independent Levada si publicat miercurea trecuta, Vladmimir Putin este creditat cu 75% din intentiile de vot. Principalul sau opozant, Aleksei Navalnii, nu va putea sa candideze din cauza mai multor condamnari in justitie. El este acuzat de deturnare de fonduri in dosare despre care spune ca sunt fabricate.

Vladimir Putin, singurul candidadat cu sanse reale de a castiga fotoliul de la Kremlin, a mai avut doua mandate de presedinte al Rusiei, primul in perioada 2000-2008 si actualul care a inceput in martie 2012 si se va incheia pe 7 mai 2018.

Potrivit Constitutiei Rusiei, orice presedinte are dreptul la cel mult doua mandate consecutive, iar dupa o pauza de un mandat poate candida din nou. In 2008, mandatul unui presedinte al Rusiei a crescut de la patru la sase ani.

Putin a anuntat, in sfarsit, ca va candida pentru un nou mandat. Ar ramane presedinte pana in 2024 ...citeste mai departe despre "A inceput campania electorala in Rusia. Moscova cheltuieste 300 de milioane de dolari pentru realegerea lui Putin" pe Ziare.com

#alegeri Rusia Putin , #Stiri International