A inceput evacuarea "Junglei" de la Calais: Mii de migranti vor fi relocati in toata Franta

Luni, 24 Octombrie 2016, ora 08:10
785 citiri

"Jungla" de la Calais, imensa tabara de migranti improvizata in nordul Frantei, este evacuata incepand de luni, cu speranta de a pune capat acestui simbol al esecului Uniunii Europene in fata crizei migratorii.

Intre 6.000 si 8.000 de barbati, femei si copii asteapta de luni de zile in aceasta tabara improvizata rezolvarea situatiei lor, care pentru cei mai multi inseamna speranta de a traversa Canalul Manecii, relateaza France Presse.

In jurul orei locale 6:00, migrantii au inceput sa soseasca la punctul de adunare stabilit de autoritatile franceze pentru evacuare.

Migrantii au venit cu valize si baloturi in fata hangarului care serveste drept cartier general al operatiunii, de unde vor fi imbarcati in zeci de autocare, are ii vor transporta spre centre de primire, raspandite pe intreg teritoriul Frantei.

Circa 1.250 de politisti si jandarmi au fost mobilizati pentru a asigura desfasurarea fara incidente a operatiunii, dupa violentele de duminica.

"Noi speram toti sa ...citeste mai departe despre "A inceput evacuarea "Junglei" de la Calais: Mii de migranti vor fi relocati in toata Franta" pe Ziare.com

#Jungla Calais desfiintare, #Jungla Calais evacuare , #Stiri International