A mutat Rusia inca o granita? Raspunsul categoric de la Moscova

Joi, 23 Iulie 2015, ora 08:08
820 citiri
A mutat Rusia inca o granita? Raspunsul categoric de la Moscova
Foto: Facebook/МИД России (MAE rus)

Ministerul rus al Afacerilor Externe a negat miercuri acuzatiile Georgiei vecine ca i-a incalcat teritoriul prin instalarea de marcaje la frontiera cu regiunea separatista Osetia de Sud.

Ministerul de Externe al Georgiei a declarat saptamana trecuta ca o parte a conductei de petrol Baku-Supsa este acum in teritoriul considerat ocupat de Rusia.

"Informatiile despre mutarea granitei in interiorul teritoriului georgian sunt gresite", a aratat Ministerul rus de Externe intr-un comunicat citat de Reuters.

Osetia de Sud si regiunea separatista Abhazia au iesit de sub controlul Georgiei dupa un scurt razboi cu Moscova in 2008. Ambele gazduiesc baze militare rusesti, dar cele mai multe tari si Natiunile Unite le considera ca parte a Georgiei, aminteste Reuters.

Trupele ruse au instalat sarma ghimpata si garduri in jurul Osetiei de Sud dupa razboi, dar unii locuitori afirma ca soldatii au amplasat acum marcaje la frontiera pe o ...citeste mai departe despre "A mutat Rusia inca o granita? Raspunsul categoric de la Moscova" pe Ziare.com

#Rusia granita Georgia , #Stiri International