LIVE Acordul de Brexit a fost respins pentru a 3-a oara. May spune ca ea va continua lupta

Vineri, 29 Martie 2019, ora 16:45
1138 citiri
LIVE Acordul de Brexit a fost respins pentru a 3-a oara. May spune ca ea va continua lupta
Foto: Arhiva Ziare.com

Parlamentarii britanici s-au reunit din nou azi, in ziua in care Marea Britanie ar fi trebuit sa paraseasca oficial Uniunea Europeana, pentru a da, a 3-a oara, un vot pe acordul de Brexit negociat de Theresa May cu Bruxellesul.

Acordul a fost deja respins de doua ori categoric. La cea mai recenta tentativa a lui May i-au lipsit nu mai putin de 149 de voturi ca sa treaca acordul, iar intre timp situatia s-a complicat si mai mult.

Pentru a avea voie sa supuna iar la vot acordul, Guvernul a decis sa prezinte vineri doar o parte a documentului - "Tratatul retragerii" -, si sa excluda "Declaratia politica", cu privire la viitoarea relatie cu Uniunea Europeana (UE).

Ziare.com va prezinta in format LIVE TEXT dezbaterea si votul din Parlamentul britanic. Ramai alaturi de noi pentru a afla ce se intampla cu Brexitul:

16:46 - May spune ca ea va continua sa lupte pentru un Brexit ordonant.

16:45 - Acordul a fost respins pentru a treia oara de parlamentarii britanici. De data aceasta insa diferenta a fost mult mai mica, de doar 58 de voturi. 344 de parlamentari au votat impotriva si 286 pentru.

16:32 - A inceput votul in Parlamentul britanic. May spune ca isi sustine motiunea "cu toata inima".

16:27 - Parlamentarii vorbesc si despre posibilitatea ca May sa demisioneze. Aceasta spune ca oricine ii va succeda nu va putea sa schimbe balanta voturilor in Camera Comunelor.

16:21 - Laburista Geraint Davies ii cere lui May sa recunoasca faptul ca acordul sau va face Regatul mai sarac, divizat si izolat. May spune ca acordul ei e cea mai buna sansa pentru Marea Britanie.

16:16 - Theresa May a luat cuvantul in Parlament. Ea isi exprima tristetea ca Brexitul nu va avea loc astazi, asa cum era stabilit. "Oamenii se intreaba de ce am venit a 3-a oara sa cer votul pe acord. E ultima sansa sa garantam Brexitul", spune May.

Ea explica afirmatia: daca acordul nu e votat azi, Regatul va trebui sa paraseasca UE pe 12 aprilie. Pentru a evita asta, Marea Britanie va trebui sa ceara o extensie mai lunga a Articolului 50, ceea ce va insemna ca trebuie sa participe la alegerile europarlamentare.

16:05 - Liderul laburistilor Jeremy Corbin spune ca, dupa ce May a suferit doua infrangeri istorice, acum a venit "sa cerseasca, sa agreseze si sa mituiasca". El spune ca acum acordul va pica iar si spera ca luni Parlamentul sa redobandeasca controlul asupra Brexitului.

15:48 - In fata Parlamentului s-au adunat protestatari pro-Brexit. Ei au blocat strazile din ju ...citeste mai departe despre "LIVE Acordul de Brexit a fost respins pentru a 3-a oara. May spune ca ea va continua lupta" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vineri vot acord Brexit, #Brexit Marea Britanie , #Stiri International