Acord international pentru incetarea ostilitatilor in Siria - Asta nu inseamna insa ca se termina razboiul

Vineri, 12 Februarie 2016, ora 13:32
890 citiri
Acord international pentru incetarea ostilitatilor in Siria - Asta nu inseamna insa ca se termina razboiul
Foto: Department of State

In razboiul civil care macina Siria de aproape cinci ani se intrevede, in sfarsit, o sansa de a pune capat brutalitatilor care au facut sute de mii de victime si milioane de refugiati. Puterile lumii au ajuns la un acord, joi noaptea, pe un plan ce prevede "incetarea ostilitatilor", livrarea de ajutoare umanitare si tranzitia politica a tarii.

Incetarea ostilitatilor urmeaza sa aiba loc in decurs de o saptamana, a anuntat secretarul american de Stat, John Kerry, potrivit The Guardian. O echipa ONU se va intalni curand pentru a "dezvolta modalitatile pentru o incetare a violentelor pe termen lung, comprehensiva si durabila".

Oricat de promitator ar fi acordul, asta nu inseamna ca nu se vor mai inregistra lupte pe solul sirian. Incetarea ostilitatilor exclude in mod special Frontul al-Nusra si Statul Islamic, grupari teroriste ce vor continua sa fie vizate de actiuni militare. In acelasi timp, Rusia nu s-a angajat sa puna capat loviturilor aeriene impotriva gruparilor teroriste - ...citeste mai departe despre "Acord international pentru incetarea ostilitatilor in Siria - Asta nu inseamna insa ca se termina razboiul" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Siria incetarea violentelor, #Siria acord incetare violente, #Siria tranzitie politica , #Stiri International