Acord istoric de pace dupa 52 de ani de razboi civil

Joi, 25 August 2016, ora 07:56
553 citiri

Dupa 52 de ani de razboi civil, guvernul columbian si gherilele marxiste FARC (Fortele Armate Revolutionare din Columbia) au incheiat, miercuri, in Cuba, un acord de pace considerat istoric.

"Am ajuns la un acord de pace final, integral si definitiv privind totalitatea punctelor de pe agenda" discutiilor desfasurate incepand din noiembrie 2012 la Havana, capitala Cubei, tara care impreuna cu Norvegia a mediat intre cele doua parti, a anuntat diplomatul cubanez Rodolfo Benitez.

Cu putin timp inaintea acestui anunt, liderul suprem al FARC, Timoleon Jimenez, a declarat si el ca s-a ajuns la o intelegere cu Guvernul de la Bogota, condus de Juan Manuel Santos, transmite AFP.

Acordul va fi supus unui referendum in saptamanile urmatoare.

Conform documentului semnat, rebelii FARC vor trebui sa dezvaluie numarul total al combatantilor (estimat de autoritati la circa 7.000) si sa-i reuneasca pentru a-i dezarma, iar incetarea focului va fi monitorizata de un mecanism tripartit din ...citeste mai departe despre "Acord istoric de pace dupa 52 de ani de razboi civil" pe Ziare.com

#acord pace Columbia FARC , #Stiri International