Acord istoric Ucraina-Shell: 10 miliarde de dolari pentru exploatarea gazelor de sist

Vineri, 25 Ianuarie 2013, ora 09:00
1245 citiri
Acord istoric Ucraina-Shell: 10 miliarde de dolari pentru exploatarea gazelor de sist

Ucraina va semna un acord de exploatare a gazelor de sist in valoare de 10 miliarde de dolari cu compania anglo-olandeza Royal Dutch Shell, au anuntat reprezentantii guvernului si cei ai companiei.

Acordul va fi semnat cu ocazia Forumului Economic Mondial de la Davos de catre presedintele ucrainean Viktor Yanukovici si de catre directorul executiv al Shell Peter Voser, informeaza Fox Business.

Acesta este cel mai mare contract de acest gen de pana acum si reprezinta cea mai importanta investitie straina in fosta tara sovietica

Ucraina incearca astfel sa isi reduca dependenta de importurile de gaze din Rusia, in contextul in care autoritatile de la Moscova au cerut consolidarea legaturilor politice si economice dintre cele doua tari in schimbul reducerii preturilor.

Ucraina se afla pe locul patru la nivel global in functie de rezervele de gaze de sist, cu aproximativ 42 de mii de milioane de metri cubi, potrivit specialistilor americani, dar oficialii de la Kiev estimeaza ca rezervele tarii sunt mult mai mari.

Citeste mai multe despre Acord istoric Ucraina-Shell: 10 miliarde de dolari pentru exploatarea gazelor de sist pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ucraina acord gaze sist, #Ucraina Shell acord gaze, #extractie gaze Ucraina Shell , #Stiri International