Acordul nuclear dintre Rusia si Ungaria, secretizat pentru 30 de ani

Marti, 03 Martie 2015, ora 18:08
1241 citiri

Parlamentarii ungari au votat marti pentru secretizarea timp de 30 de ani a unor date din acordul incheiat cu Rusia privind modernizarea si extinderea centralei nucleare Paks.

Parlamentul de la Budapesta a aprobat cu 130 de voturi pentru si 62 impotriva motiunea care prevede clasificarea anumitor date din contractele privind modernizarea centralei nucleare Paks pentru o perioada de 30 de ani, in loc de 15.

Ungaria va lua un imprumut de zece miliarde de euro de la Rusia pentru modernizarea singurei sale centrale nuclare, operatiune care va fi efectuata de compania rusa de stat Rosatom.

Ungaria vrea sa transporte combustibil nuclear din Rusia cu avionul

Clasificarea, criticata aspru de opozitie, vizeaza date tehnice si comerciale din contractele semnate de partenerii rusi si ungari, acordurile de implementare si datele care au stat la baza deciziilor din pregatirea acordului.

Partidul de guvernamant Fidesz a afirmat ca modernizarea si extinderea centralei de la Paks va ...citeste mai departe despre "Acordul nuclear dintre Rusia si Ungaria, secretizat pentru 30 de ani" pe Ziare.com

#acord nuclear secretizat, #acord nuclear secretizat Rusia Ungaria , #Stiri International